Tietoa vuoden 2017 rippikoulusta

TIETOA KESÄN 2017 RIPPIKOULULAISILLE

Edessämme on rippikoulun leirijakso.

Leirijakso on kaksiosainen. Viikolla 30 on kolmen päivän mittainen päiväleiri Majakassa. Aloitamme Majakassa keskiviikkona 26.7. klo 9.00 ja jatkamme klo 14.00 asti. Päiväleiri jatkuu perjantaihin 28.7. asti samoin kellonajoin eli klo 9.00 – 14.00.

Yöleirijakso alkaa maanantaina 31.7. Lähdemme yhteiskuljetuksella kirkolta klo 11.00. Paluu tapahtuu perjantaina 4.8. klo 12.30. Konfirmaatioharjoitus ja rippialbojen sovitus on kirkossa ja srk-kodissa heti leirin päätyttyä. Sen jälkeen olette vapaat lähtemään koteihinne n. klo 14.00

Konfirmaatiomessu on sunnuntaina 6.8. klo 10.00. Kokoonnumme tuolloin srk-kodille klo 9.15. Siellä valmistaudumme konfirmaatiojuhlaan ja siirrymme kulkueena kirkkoon.  Konfirmaatioasuna on alba, jonka alta näkyy lähinnä kengät. Muutoin asu on vapaa kunhan se on siisti. (Kirjoittamattomana sääntönä naisten pukeutumissa kirkkoon on se, että olkapäät ovat peitetyt.) Konfirmaatiomessun jälkeen on todistusten jako, jonka jälkeen viemme albat srk-kotiin. Sen jälkeen on mahdollista antaa kukkia.

Päiväleirille et tarvitse muuta kuin opiskeluvälineet: Raamattu, oppikirja, (saa leirillä), muistiinpanovälineet (kynä, kumi, vihko, teroitin, viivoitin...), ulkoilu- ja sisäkengät (villasukat käyvät sisälle) ja rennot vaatteet. Päiväleirillä tarjotaan lounas.

Ota mukaan yöleirille: Opiskeluvälineet, alus- ja pussilakanat, tyynyliina (halutessasi myös tyyny), makuupussikin käy kunhan on lakanat ja tyynyliina mukana, rennot leirivaatteet ja vaihtovaatteita erilaisiin säävaihteluihin, yöpuku, peseytymis- uinti ja saunomisvälineet, ulkoilukengät, KELA-kortti, henkilökohtaiset lääkkeet, muuta välttämätöntä mitä luulet tarvitsevasi (leirillä ei ole kioskia, syömme viisi kertaa päivässä). Harrastusvälineitä kuten kamera, pingismaila ym. voi olla mukana.

Jätä kotiin: Päihteet ja huumausaineet, energiajuomat, viihde-elektroniikka (CD-soitin, kaiuttimet, TV, kannettavat tietokoneet tms.) Pienen MP3-soittimen voit ottaa mukaasi. Älä ota leirille mukaan mitään sellaisia arvoesineitä tai tavaroita, joiden katoamista pelkäät. Jokainen on vastuussa omista tavaroistaan. Jätä kotiin myös kaikki sellainen, joka on turhaa tai ei sovi rippileirille. Oman kännykän ja mahd. MP3-soittimen käyttö on sallittu vain vapaa-ajalla (ei yhteisen ohjelman aikaan eikä yöllä).
                                          
Suomen lain ja leirisääntöjen mukaan tupakointi on leirialueella kielletty. Jos kuitenkin jonkun nuoren havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, asiasta ilmoitetaan kotiin sekä keskustellaan nuoren kanssa rippikoulun säännöistä ja periaatteista. Myös sähkötupakka on tupakkatuote, jota lain mukaan ei saa leirialueella käyttää. Jokainen nuori on omalla allekirjoituksellaan suostunut noudattamaan leirisääntöjä. Jos nuoren tästä huolimatta havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, seurauksena on uusi yhteydenotto kotiin ja leirin jatkamisesta keskustellaan. Toivomme, että tupakasta ja nuuskasta voitaisiin keskustella nuoren kotona, varsinkin jos vanhemmat jo etukäteen tietävät lapsensa polttavan tai nuuskaavan.

Leiriohjelmasta: Ohjelma on tiivis, jotta kaikki rippikouluun liittyvät asiat saadaan käytyä läpi. Päivät alkavat herätyksellä klo 7.45 ja hiljaisuus tulee klo 23. Päivät koostuvat useasta eri opiskelujaksosta, ruokailuista, ryhmätehtävistä (siivous, tiskaus yms.) iltaohjelmista ja –hartauksista. On erittäin tärkeää saada nukuttua kunnolla öisin, jotta jaksaa olla koko ajan leirillä. On tärkeää muistaa, että rippikoulun leiriosuus on usein hauska ja mukava kokemus ja se on osa seurakunnan kasteopetusta. Sen ensisijainen tarkoitus ei siis ole olla pelkästään nuorten vapaa-ajan kesäleiri. Leirillä on tiettyjä sääntöjä, joita tulee noudattaa. Päiväohjelma ei ole kiveen hakattu vaan se elää leirin edetessä.


Leiriä on vetämässä diakoni Hannele Keskitalo, kanttori Esa Vähämäki ja kirkkoherra Petri Sirén. Tässä kirjeessä on perusasiat leiristämme. Jos sinulla on jotain kysyttävää niin ota rohkeasti yhteyttä vetäjiin.

Jos et ole palauttanut turvallisuuskyselyä, toimita se kirkkoherranvirastoon ennen leiriä.


Lopuksi tärkein: ota mukaasi reipasta ja iloista leirimieltä! Vain näin voimme yhdessä rakentaa onnistuneen rippileirin!              

              .


Naantalin seurakuntayhtymä